Seberozvoj a motivace je můj celoživotní běžecký závod

Blogerka a majitelka našeho diáře Terez Mignone se pro nás rozepsala o tom, jak jí diář INFINITY pomáhá, jak jej používá a co ji na plánování nejvíc baví.

Pár slov o mně aneb Kdo jsem a čím se řídím

Miluju běhání. Právě díky němu jsem zjistila, jak důležité je soustředit se na svůj cíl. Mým celoživotním cílem je sebepoznání,které se stalo i mým životním stylem. Jmenuji se Tereza a už pátým rokem studuji veřejnou správu ve francouzštině. Studium v cizím jazyce pro mě byla výzva, ale nelituju – umožnilo mi cestovat, zdokonalit se v jazyce, být na stáži ve francouzské instituci a taky mě donutilo bojovat. Odmala mě doma vedli k tomu, že škola je základ, ono pomyslné „číslo jedna“. Mě ale postupem času život naučil, že to není úplně pravda – mnohem víc dnes záleží na schopnostech a taky na odhodlání. Proto je pro mě prioritou štěstí; krásná věc, po které touží snad každý. A v dnešní době není zrovna snadné ho nalézt. Všichni máme „nekonečně mnoho možností“, jak říkají kluci z Infinity, což je krásná pravda. Ale zároveň je na nás taky vyvíjen obrovský tlak. Proto je důležité to všechno nějak vměstnat do času, který máme.

Můj čas a plánování

Můj čas nikdy nevyplňovalo jen studium. Odjakživa jsem akční tvor a blázen do všeho nového, zajímavého, záživného. Zkusila jsem už spoustu koníčků – různé druhy tance, zpěv, divadlo, hru na klavír. Priority a zájmy se mi postupem času měnily, až zůstala jen ta opravdová láska. I mých nejmilejších aktivit je ale docela dost: Na prvním místě mám jednoznačně běh. Dodává mi energii, naučil mě zdravému životnímu stylu a hlavně mě učí bojovat a jít za svými sny. Myslím, že plnění cílů se dá přirovnat k běžecké trati – vytrvá jen ten, kdo opravdu chce a je přesvědčený, že to zvládne. I při běhu mi občas hlava říká stůj, i když srdce chce do cíle a nohy běží. A jestli doběhnu? To záleží jen na mně… Věnuji se i svému blogu a Instagramu. Chci své čtenáře inspirovat, předat své zkušenosti a ukázat jim, že na nic nejsou sami. Taky miluju zážitky, proto cestuji a snažím se využívat možností, které mám. Nejsem ale jen turistka, v zahraničí i pracuji. Už jsem dvakrát byla v Irsku jako au pair, v Řecku v hotelu jako servírka, pak znovu jako au pair ve Francii. Pracuji ale i přes semestr v Česku – externě pro překladatelskou společnost a to není moje jediná práce. Díky blogování také spravuji sociální sítě katedře jedné české univerzity, což mě moc baví. Taky se snažím věnovat se sama sobě. Je zajímavé, že to málokdo uvádí jako jednu z aktivit ve volném čase, ale pro mě je péče o vlastní pohodu hrozně důležitá. Jsem neuvěřitelně přemýšlivá, pořád mi něco vrtá v hlavě, neumím se uvolnit a na nic nemyslet – pokud tedy zrovna neběhám. Podle jiných možná až moc přemýšlím o zbytečnostech, ale já si tak třídím život Přemýšlím nad sebou, nad svými sny, nad svým okolím a lidmi v něm, nad aktivitami, které během života dělám. Zkrátka potřebuju, aby mi do sebe všechno zapadalo. Jenže když všechno promýšlím, musím se umět rozhodovat, nést následky za své činy a poučovat se z chyb. Dvě práce, škola, blog, trénink na maraton, překlad článků pro veřejnoprávní asociaci, cestování a zkoušení nových věcí a psychohygiena – to už je celkem dost aktivit na jednu hlavu. Proto je potřebuji plánovat a zaznamenávat, abych se ve vlastním životě neztratila nebo na něco nezapomněla. Proto potřebuju motivační diář Infinity.

Jak svůj diář používám?

Každý den si najdu aspoň chvíli na rozplánování toho, co mě další den čeká. Na každý týden si pak do To do listu zapisuji dlouhodobější povinnosti, které musím splnit. Nejvíc ale oceňuji deník vděčnosti. Pomáhá mi se na každý den naladit pozitivně. Když si zapíšu, za co jsem vděčná, je pro mě den mnohem krásnější a veselejší – depka nemá šanci. Infistories jsou místem pro mé deníčkové samolepky. Vlepuju si sem papírky s popisky, například uběhané kilometry. Na konci měsíce je sečtu; vědomí, kolik jsem za celý měsíc uběhla, mě vždy pořádně nakopne. Prostě vím, že jsem to zvládla a snažím se posunout laťku zase o něco výš. Můj diář mě zkrátka motivuje. Každý den před sebou vidím věci, kterých hodlám dosáhnout. Vyhovují mi To do listy a taky se mi líbí, že každý měsíc začíná mottem od člověka, který již něco dokázal. Cizí úspěchy mě motivují, abych si plnila své sny a přání. A ty bys měl/a taky, protože za to stojíš! Každému čtenáři tohoto článku přeji pokoru, úctu, vděčnost a lásku k ostatním i k sobě samému. Hledej své sny a bojuj za to, co chceš. Vesmír totiž pomáhá právě těm, kdo vydrží. S láskou Terezmignone

Zpět do obchodu
MOTIVAČNÍ DIÁŘ INFINITY

Pomocník pro tvé nekonečné plány a seberozvoj

Co můžeš udělat dnes, odlož na zítřek. Kdepak, takhle to není. Chceš přestat odkládat činnosti v nedohledno a prohloubit sebedůvěru? Začni žít tak, aby tě každá vteřina naplňovala. Motivuj se, naplánuj – a konej! Buď produktivní, zorganizuj si čas a na nic už nezapomeň.

PROHLÉDNOUT DIÁŘE
DIÁŘE VYTVOŘENÉ S LÁSKOU

Malé tělem, velké duchem

Diáře ve formátu A6 – to je ideální velikost, kterou můžeš mít pořád při sobě. I přes jeho malé rozměry ti bude velkým pomocníkem. Dodá ti motivaci a posune tě ke splnění tvých největších cílů! Na výběr máš ze dvou verzí, a osobitý styl mu dodá ručně šitý obal od chráněné dílny.

O NÁS

Rosteme jak z vody

Máme přes 1 000 pravidelných zákazníků, kteří se rádi vrací.

Pomáháme, kde je potřeba

Ručně šité obaly k diářům pro nás tvoří Chráněná dílna Káča.

Inspirujeme druhé

Na blogu pravidelně vydáváme inspirativní články (nejen) o seberozvoji.

NÁŠ INFINITY PŘÍBĚH
DATOVANÉ DIÁŘE NA ROK 2022 a 2023

Na co se můžeš těšit?

✓ Stránky pro plánování tvých ročních cílů
✓ Měsíční přehled s prostorem pro tvorbu návyků
✓ Týdenní to-do listy pro všechny tvé úkoly

Jsi-li školou povinný, přijde ti vhod diář pro studenty s praktickým plánováním rozvrhu hodin a předmětů. Máš-li po studiu, oceníš diář s deníkem vděčnosti.

PROHLÉDNOUT DIÁŘE
Sleduj nás na instagramu

#diarinfinity