Kdo jsem opravdu já?

Cítil/a ses někdy, jako když se vzdaluješ sám/sama sobě? Jako kdybys ztratil/a svůj směr a nevěděl/a, kdo doopravdy jsi? Jako by ses zamotal/a do cizích sítí a ztratil/a autenticitu? Pokud ano, je čas na změnu.

Snaha být „normální“

Když jsme byli děti, chovali jsme se naprosto spontánně. Byli jsme to my. Když se nám něco nelíbilo, dokázali jsme se ostře ozvat. Plakali jsme. Smáli jsme se. Váleli jsme se v obchodě. Prostě a jednoduše jsme dělali to, co jsme chtěli. Ovšem jak šel čas, naši jedinečnost jsme postupně začali ztrácet. Všichni nám náležitě vysvětlili, jak se slušně chovat a jak správně žít. Jinými slovy, ukázali nám, že správné a „normální“ je to, co dělá většina. Teď si však polož otázku. Připadá ti většina lidí v dnešní době opravdu šťastná a spokojená?

Potlačování idividuality

Než nalezneme sami sebe, často máme tendenci potlačovat vlastní individualitu. Lidé bohužel v tomto období dělají věci, které jsou společností uznávané a považované za „správné“, ačkoli jim pro to mnohdy vůbec netluče srdce a nejsou s tím ztotožnění. Svět si ovšem začíná čím dál více vážit autentičnosti. Prostě buď sám/sama sebou a věnuj se tomu, co ti říká hlas srdce. Potlačování sebe sama je opravdu největší zabijákem na cestě za vlastním JÁ.

A co vůbec děláš?

Pomocnou rukou při hledání odpovědi na otázku „Kdo vlastně jsem?“ ti může být tvůj profesní směr. Pokud ještě momentálně neděláš svoji práci snů, která by tě zcela charakterizovala, určitě nezoufej. Nemusíš hned teď dělat svůj dream job, ale je důležité alespoň si pokládat otázku ohledně své kariéry a tápat po tom, čeho chceš dosáhnout. To, co děláš nebo jednou budeš dělat, je totiž opravdu základem tvé identity. Když potkáš na nějaké akci člověka, kterého chceš poznat, nezeptáš se náhodou hned v prvních minutách konverzace, co vlastně dělá za práci?

Hlavně trpělivost

My osobně známe spoustu lidí, kteří ještě svůj opravdový směr nenašli, ale stále ho pracně hledají. Někteří z nich dělají spoustu věcí najednou a nevydrží u ničeho příliš dlouho, což určitě není pro seberozvoj to pravé ořechové. Ale i tak bychom těmto lidem chtěli vyjádřit podporu a naopak je ujistit, že není nic špatného dát si na toto zásadní životní hledání určitý čas a netlačit zbytečně na pilu. Někdo prostě neví, že být lékař je jeho poslání. Takže je důležité mít sílu hledat své pravé JÁ a být trpělivý/á.

Zpět do obchodu
MOTIVAČNÍ DIÁŘ INFINITY

Pomocník pro tvé nekonečné plány a seberozvoj

Co můžeš udělat dnes, odlož na zítřek. Kdepak, takhle to není. Chceš přestat odkládat činnosti v nedohledno a prohloubit sebedůvěru? Začni žít tak, aby tě každá vteřina naplňovala. Motivuj se, naplánuj – a konej! Buď produktivní, zorganizuj si čas a na nic už nezapomeň.

PROHLÉDNOUT DIÁŘE
DIÁŘE VYTVOŘENÉ S LÁSKOU

Malé tělem, velké duchem

Diáře ve formátu A6 – to je ideální velikost, kterou můžeš mít pořád při sobě. I přes jeho malé rozměry ti bude velkým pomocníkem. Dodá ti motivaci a posune tě ke splnění tvých největších cílů! Na výběr máš ze dvou verzí, a osobitý styl mu dodá ručně šitý obal od chráněné dílny.

O NÁS

Rosteme jak z vody

Máme přes 1 000 pravidelných zákazníků, kteří se rádi vrací.

Pomáháme, kde je potřeba

Ručně šité obaly k diářům pro nás tvoří Chráněná dílna Káča.

Inspirujeme druhé

Na blogu pravidelně vydáváme inspirativní články (nejen) o seberozvoji.

NÁŠ INFINITY PŘÍBĚH
DATOVANÉ DIÁŘE NA ROK 2022 a 2023

Na co se můžeš těšit?

✓ Stránky pro plánování tvých ročních cílů
✓ Měsíční přehled s prostorem pro tvorbu návyků
✓ Týdenní to-do listy pro všechny tvé úkoly

Jsi-li školou povinný, přijde ti vhod diář pro studenty s praktickým plánováním rozvrhu hodin a předmětů. Máš-li po studiu, oceníš diář s deníkem vděčnosti.

PROHLÉDNOUT DIÁŘE
Sleduj nás na instagramu

#diarinfinity