Deník vděčnosti ti pomůže být šťastnější a dodá energii. Co o něm nevíš?

Žijeme v poměrně fajn době, ale i přesto někdy nejsme tak spokojení, jak bychom chtěli. Událostí a starostí, které nám zkazí náladu, se čas od času nakupí pořádná hromada. A od nich je jen krůček k negativním myšlenkám, kvůli kterým vidíme černě celý svět a večer se v posteli převalujeme pod tíhou starostí. Řešení? Začít na svět koukat optimistickým pohledem. Pokud to dokážeš, bude se ti lépe spát, budeš mít hezčí náladu a méně stresu v životě. To je fajn nabídka, ne? V článku ti poradíme, jak si díky pomůcce zvané deník vděčnosti do života přitáhnout pozitivitu spolu se všemi jejími výhodami.

Vděčnost – trend roku 2018?

Cílená vděčnost není výmysl znuděných hipsterů z roku 2018, objevovala se nejen v historii, ale i v pop-kultuře. Kromě zmínek ve filmech a hudbě propagují vděčnost hvězdy, jako jsou moderátorka Oprah Winfrey nebo Emma Watson, kterou asi znáš jako Hermionu z Harryho Pottera. A cíl? Uvědomit si, že i když občas některý den nestojí za moc, přece jen se staly hezké věci. Všední a zdánlivě obyčejné dny jsou plné výjimečných okamžiků. My tyto okamžiky ale nerozeznáváme, nedokážeme je odlišit od všedních dnů. Právě proto je přehlížíme a přicházíme tak o jejich krásu. Trénuj si svou všímavost (tzv. mindfulness) a řada černobílých dnů se změní na barevné spektrum zajímavých momentů. Stačí si jen uvědomit, co všechno se každý den děje, kolik úžasných věcí svými smysly cítíš, kolik emocí prožiješ a jaké úžasné věci tě napadnou. I s uvědoměním si a oceněním zdánlivých všedností ti vděčnost pomůže. Deníky vděčnosti (gratitude journals) jsou trikem, který zvyšuje účinnost tohoto vědomého „poděkování“. Pokud si myšlenku zapíšeš, bude ji tvůj mozek vnímat intenzivněji, než kdyby ti jen bleskla hlavou.

Co díky deníku vděčnosti získáš?

Pokud si takový deník povedeš, znamená to, že si na každém dni najdeš něco pozitivního. Naučíš se radovat z maličkostí a uvidíš svět v zářivějších barvách. Díky vděčnosti a pozitivitě budeš spokojenější. A šťastní lidé jsou produktivnější a mají víc energie než ti, kteří se rochní v negativitě a svém neštěstí (které je navíc často jen v hlavě). [caption id="attachment_530" align="aligncenter" width="845"] Zdroj: Robert Emmons; University of California, Davis (více)[/caption] Zkrátka: pár minut večer před spaním udělá zázraky nejen s tvou motivací, ale i s tvým zdravím. Jen si představ, jak dobře bude tvoje tělo fungovat, až se nebudeš do noci převalovat kvůli hororovým scénářům tvého života nebo celý den stresovat zbytečnostmi. Mentální energii, kterou odhozením negativity získáš, pak můžeš investovat do něčeho příjemného. [caption id="attachment_529" align="aligncenter" width="845"] Zdroj: Journal of Psychosomatic Research 66/2009 (více)[/caption]

Vděčný deník INFINITY

S diářem, který má v sobě zároveň deník vděčnosti, můžeš mít na jednom místě své plány, cíle i svou cestu ke štěstí. Každému týdnu jsme věnovali samostatnou stránku, takže na poděkování a šťastné okamžiky získáš spoustu prostoru. A pokud vytrváš a povedeš si deník vděčnosti celý rok, zapíšeš si do něj přes 1000 věcí, ze kterých máš radost. Takové pozvednutí tvého sebevědomí se při novoročním bilancování nebo zimním splínu bude určitě hodit. [caption id="attachment_563" align="aligncenter" width="845"] INFINITY | Motivační diář s deníkem vděčnosti (více)[/caption]

3 důvody, proč je super mít deník vděčnosti v diáři:

  1. Diář máš často u sebe. Pokud tě během dne cokoli rozhodí, můžeš kdykoli mrknout na stránky vděčnosti a dobít si tak baterky.
  2. Jen tak na něj nezapomeneš. Kolikrát denně použiješ diář – třikrát, pětkrát, desetkrát, nebo ještě častěji? Tak přesně tolikrát si připomeneš i svůj deník.
  3. 2v1 je ideální na cestování. Jedeš na studijní pobyt, pracovní cestu nebo dovolenou? Nemusíš řešit, jak vměstnáš do kufru diář a navíc deník vděčnosti. INFINITY v praktickém formátu A6 se vejde i do příručního zavazadla!

Co ti deník vděčnosti přinese už víš – tak na nic nečekej a vydej se s námi na cestu za šťastnějším a produktivnějším životem. A pokud si chceš ukrátit čekání na diářodeník INFINITY, tak mrkni na naše o vděčnosti. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=kC1yE9tL3Po[/embed]

Zpět do obchodu
MOTIVAČNÍ DIÁŘ INFINITY

Pomocník pro tvé nekonečné plány a seberozvoj

Co můžeš udělat dnes, odlož na zítřek. Kdepak, takhle to není. Chceš přestat odkládat činnosti v nedohledno a prohloubit sebedůvěru? Začni žít tak, aby tě každá vteřina naplňovala. Motivuj se, naplánuj – a konej! Buď produktivní, zorganizuj si čas a na nic už nezapomeň.

PROHLÉDNOUT DIÁŘE
DIÁŘE VYTVOŘENÉ S LÁSKOU

Malé tělem, velké duchem

Diáře ve formátu A6 – to je ideální velikost, kterou můžeš mít pořád při sobě. I přes jeho malé rozměry ti bude velkým pomocníkem. Dodá ti motivaci a posune tě ke splnění tvých největších cílů! Na výběr máš ze dvou verzí, a osobitý styl mu dodá ručně šitý obal od chráněné dílny.

O NÁS

Rosteme jak z vody

Máme přes 1 000 pravidelných zákazníků, kteří se rádi vrací.

Pomáháme, kde je potřeba

Ručně šité obaly k diářům pro nás tvoří Chráněná dílna Káča.

Inspirujeme druhé

Na blogu pravidelně vydáváme inspirativní články (nejen) o seberozvoji.

NÁŠ INFINITY PŘÍBĚH
DATOVANÉ DIÁŘE NA ROK 2022 a 2023

Na co se můžeš těšit?

✓ Stránky pro plánování tvých ročních cílů
✓ Měsíční přehled s prostorem pro tvorbu návyků
✓ Týdenní to-do listy pro všechny tvé úkoly

Jsi-li školou povinný, přijde ti vhod diář pro studenty s praktickým plánováním rozvrhu hodin a předmětů. Máš-li po studiu, oceníš diář s deníkem vděčnosti.

PROHLÉDNOUT DIÁŘE
Sleduj nás na instagramu

#diarinfinity