Nic není černobílé

V dnešní době se již poměrně těžko rozeznávají kvalitní informace. Někdy tak pochopitelně nevíme, co je pravdivé a k čemu se přiklonit. Čas od času však můžeme zaujmout určité stanovisko, za kterým si budeme tvrdě stát. Je však důležité mít pořád na paměti, že život není černobílý!

Vliv výchovy a prostředí

Naše názory do určité míry mimo jiné ovlivnila výchova a prostředí, ve kterém jsme se nacházeli. Je pravděpodobné, že například dítě, které vyrůstalo rodině s rasistickými sklony, bude mít horší pochopení pro různorodost. Ne nadarmo se říká, že jsme podobní lidem, se kterými nejvíce trávíme svůj čas. Pokud trávíš většinu času s pozitivními lidmi, máš větší předpoklady k pozitivnímu myšlení. Pokud jsou ovšem ve tvém životě spíše lidé, co si stěžují, je velmi pravděpodobné, že to zapůsobí i na tebe, jelikož budeš mozek zásobovat stejnými tématy.

Co je dobré a co špatné?

Lidé se někdy vyloženě vyžívají v hodnocení. V podstatě však téměř nic nemůžeme označit za jednoznačně dobrou či špatnou věc. Jak vypadá dobrý film? Má skvělé herecké výkony? Zajímavý střih? Obsahuje hlubokou myšlenku? Nebo umí báječně pobavit? Proto příliš nehodnoť ani sebe ani svoje okolí. Zkus raději občas vyměnit hodnocení za popis skutečnosti a doporučení. Prostě řekni, že to bylo takové či makové a osobně bys příště doporučil/a soustředit se více na to či ono.

Připust’ si, že nemusíš mít pravdu

Představ si někoho, kdo rozumí nějaké problematice a zaujímá k ní pozitivní postoj. Dejme tomu, že určitý člověk bude třeba souhlasit s eutanázií. Takový člověk se však většinou bude zaměřovat na literaturu, výzkumy a další jiné podněty, které ho utvrdí v tom, že by se eutanázie měla podporovat. Co si však přečíst nějakou studii, která je proti eutanázii? Lidé v těchto případech často přikládají vyšší váhu argumentům, které potvrzují jejich přesvědčení. Pokud si ovšem připustíš, že nemusíš mít pravdu, a třeba si nastuduješ i protiargumenty, začneš být více objektivní a kdo ví, třeba také v něčem čas od času změníš názor. Je vážně nesmírně důležité učit se objektivitě a kritickému myšlení. Spousta zla na této planetě se totiž děje kvůli tomu, že lidé věří něčemu, co není pravda, a urputně si za tím stojí. Proto je dobré neustále zpochybňovat naše domněnky a snažit se vnímat různé pohledy na věc.

Nauč se uznat chybu

V našem životě už jsme si vytvořili a i nadále budeme vytvářet spoustu názorů na různé věci. Je vysoce pravděpodobné, že pokud se budeme hlouběji a objektivně zajímat o nějakou problematiku, dřív nebo později přijde moment, kdy zjistíme, že jsme se v minulosti v něčem mýlili. Schopnost uznat vlastní chybu je znamení toho, že se snažíš být objektivní a bezesporu jsi na dobré cestě k pravdivějšímu životu.

Zpět do obchodu
MOTIVAČNÍ DIÁŘ INFINITY

Pomocník pro tvé nekonečné plány a seberozvoj

Co můžeš udělat dnes, odlož na zítřek. Kdepak, takhle to není. Chceš přestat odkládat činnosti v nedohledno a prohloubit sebedůvěru? Začni žít tak, aby tě každá vteřina naplňovala. Motivuj se, naplánuj – a konej! Buď produktivní, zorganizuj si čas a na nic už nezapomeň.

PROHLÉDNOUT DIÁŘE
DIÁŘE VYTVOŘENÉ S LÁSKOU

Malé tělem, velké duchem

Diáře ve formátu A6 – to je ideální velikost, kterou můžeš mít pořád při sobě. I přes jeho malé rozměry ti bude velkým pomocníkem. Dodá ti motivaci a posune tě ke splnění tvých největších cílů! Na výběr máš ze dvou verzí, a osobitý styl mu dodá ručně šitý obal od chráněné dílny.

O NÁS

Rosteme jak z vody

Máme přes 1 000 pravidelných zákazníků, kteří se rádi vrací.

Pomáháme, kde je potřeba

Ručně šité obaly k diářům pro nás tvoří Chráněná dílna Káča.

Inspirujeme druhé

Na blogu pravidelně vydáváme inspirativní články (nejen) o seberozvoji.

NÁŠ INFINITY PŘÍBĚH
DATOVANÉ DIÁŘE NA ROK 2022 a 2023

Na co se můžeš těšit?

✓ Stránky pro plánování tvých ročních cílů
✓ Měsíční přehled s prostorem pro tvorbu návyků
✓ Týdenní to-do listy pro všechny tvé úkoly

Jsi-li školou povinný, přijde ti vhod diář pro studenty s praktickým plánováním rozvrhu hodin a předmětů. Máš-li po studiu, oceníš diář s deníkem vděčnosti.

PROHLÉDNOUT DIÁŘE
Sleduj nás na instagramu

#diarinfinity