Práce s časem

Time management je velké téma. V poslední době nám dokonce připadá, že větu „nic nestíhám, nemám čas“ posloucháme čím dál častěji, a lidé pomalu začínají mít pocit, že už skoro ani nemají kontrolu nad svým časem. Jenže mají…

Šetřit čas?

Dejme tomu, že třeba každý pracovní den strávíš hodinu a půl cestou v MHD do práce či do školy. To je 7,5 hodin týdně. V MHD ale nemusíš pouze koukat z okna. Můžeš si do sluchátek pustit nějakou audio přednášku, pracovat na notebooku nebo si přečíst knihu. I čas strávený sledováním televize můžeš využít třeba pro každodenní cvičení. Šetřit čas je určitě přínosné, ale úspěšní lidé ti většinou neřeknou, že hlavním klíčem k time managementu je právě úspora času. Řeknou ti, že místo šetření času mají jasně nastavené priority, pro které se čas vždy najde.

„Nemám ani hodinu navíc.“

Lidé o sobě často řeknou, že mají hodně povinností a nemají ve svém dnu ani hodinu navíc. Představte si, že se těmto lidem stane nečekaná událost. Třeba jim přestane fungovat nová pračka. Musí ji odvést do servisu a vyřešit, v čem zatím budou prát, případně vybrat a koupit novou pračku. Minimálně pár hodin času to jistě zabere. A protože to opravdu hoří a momentálně je to velmi důležité, těch pár hodin si najednou každý najde. Proč? Je to nyní jejich priorita.

Jde o priority

V time managementu je zásadní naučit se zacházet s našimi prioritami (ať už jsou jakékoli) jako s neodkladnou záležitostí. To znamená, že „nemám čas“ často vlastně znamená „není to moje priorita“. Neodvolávej se na to, že něco nestíháš. Prostě si raději přiznej, že to či ono nechceš udělat, protože to momentálně není tvoje priorita. Můžeš říct, že například nemáš čas na úklid sklepa. Ale kdyby ti někdo nabídl 10 000 Kč, pokud uklidíš sklep ihned, myslíme si, že téměř každý by popadl kýbl s vodou a za dvě hodiny měl hotovo.  

Týden má 168 hodin

Ruku na srdce, času máme dost. Týden má 168 hodin. Předpokládejme, že od pondělí do pátku 8 hodin pracujeme a každý den 8 hodin spíme. To je dohromady 96 hodin týdně. Takže nám zbývá 72 hodin každý týden. Dobrá, pokud někdo říká, že musí více pracovat či studovat, můžeme klesnout třeba na 50 hodin týdně. V každém případě lze bezesporu říct, že opravdu v každém týdnu můžeš najít dostatek času na to, co je důležité pro tebe. Přátelé, cvičení, vzdělání? Toť otázka. Co je pro TEBE to DŮLEŽITÉ? Pamatuj, že vše, co děláš, je TVOJE volba.
Zpět do obchodu
MOTIVAČNÍ DIÁŘ INFINITY

Pomocník pro tvé nekonečné plány a seberozvoj

Co můžeš udělat dnes, odlož na zítřek. Kdepak, takhle to není. Chceš přestat odkládat činnosti v nedohledno a prohloubit sebedůvěru? Začni žít tak, aby tě každá vteřina naplňovala. Motivuj se, naplánuj – a konej! Buď produktivní, zorganizuj si čas a na nic už nezapomeň.

PROHLÉDNOUT DIÁŘE
DIÁŘE VYTVOŘENÉ S LÁSKOU

Malé tělem, velké duchem

Diáře ve formátu A6 – to je ideální velikost, kterou můžeš mít pořád při sobě. I přes jeho malé rozměry ti bude velkým pomocníkem. Dodá ti motivaci a posune tě ke splnění tvých největších cílů! Na výběr máš ze dvou verzí, a osobitý styl mu dodá ručně šitý obal od chráněné dílny.

O NÁS

Rosteme jak z vody

Máme přes 1 000 pravidelných zákazníků, kteří se rádi vrací.

Pomáháme, kde je potřeba

Ručně šité obaly k diářům pro nás tvoří Chráněná dílna Káča.

Inspirujeme druhé

Na blogu pravidelně vydáváme inspirativní články (nejen) o seberozvoji.

NÁŠ INFINITY PŘÍBĚH
DATOVANÉ DIÁŘE NA ROK 2022 a 2023

Na co se můžeš těšit?

✓ Stránky pro plánování tvých ročních cílů
✓ Měsíční přehled s prostorem pro tvorbu návyků
✓ Týdenní to-do listy pro všechny tvé úkoly

Jsi-li školou povinný, přijde ti vhod diář pro studenty s praktickým plánováním rozvrhu hodin a předmětů. Máš-li po studiu, oceníš diář s deníkem vděčnosti.

PROHLÉDNOUT DIÁŘE
Sleduj nás na instagramu

#diarinfinity